Lisätyt junavuorot pysyvät käyttämällä

Share |
20.12.2017

Lisätyt junavuorot pysyvät käyttämällä

Kouvolan ja Kotkan välille tulee uusia junavuoroja ensi maaliskuussa. Maakuntamme keskuskaupunkien välinen liikenne on kasvanut tasaisesti koko ajan. Uudet vuorovälit palvelet erityisesti työssäkäyviä ja opiskelevia kymenlaaksolaisia. Uusia vuoroja on kaikkiaan kaksi molempiin suuntiin, toinen aamuun ja toinen iltapäivään.

Paras tapa varmistaa junavuorojen saatavuuden jatkossa on käyttää raideliikennettä aina kun mahdollista. Kouvola-Kotka-väli taittuu nopeasti raiteilla. Lisätyt vuorot on neuvoteltu yhdessä liikenne-ja viestintäministeriön ja VR-yhtymän välillä. Ihmiset äänestävät jaloillaan. Raideliikenteen palvelutason pitää olla riittävän laadukasta, jotta ihmiset myös niitä aktiivisesti käyttävät.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on koko hallituskauden ajan tehnyt merkittäviä parannuksia, niin raiteille, maanteille kuin vesiväylillekin. Helsingin Sanomat uutisoi viime viikolla, että Kymenlaakso on kahminut valtion liikennerahat. Jutussa ansiokkaasti listattiin kaikki Kymenlaaksoon tulleet valtion myöntämät liikennerahat. Pienemmällä arviolle sen sijaan jäi Kymenlaakson kokonaismerkitys maamme liikenteen solmukohtana.

Pääkaupunkiseudulta pääsee reilussa tunnissa niin Kotkaan kuin Kouvolaankin. Molemmista kaupungeista lastataan kontteja kumipyörien päälle, josta ne sitten jatkavat matkaansa joka puolelle Suomea.

Kymenlaakso tarvitsee jatkossakin investointeja väyliinsä. Keltakankaan eritasoliittymän remontointi on hyvä alku valtatie 15:n remonttia ajatellen. Yhtä lailla uudet junavuorot Kouvola ja Kotkan välissä ovat erittäin tervetulleita helpottamaan ihmisten arjen sujuvuutta. Kymenlaaksossa on hyvä, eteenpäin katsova liikenteen edunvalvonta päällä. Ei anneta liekin sammua, vaan pidetään yhdessä huolta liikenneväylistämme.

Markku Pakkanen, kansanedustaja (kesk.), Inkeroinen

05.12.2018Lisärahoitusta Kaakkois-Suomessa erityisesti liikennehankkeisiin ja turvallisuuteen
08.11.2018Puuta riittää
05.11.2018Valkoposkihanhi, vai Nils Holgersson?
01.11.2018Jakamistalous nousukiidossa, samoin myös harmaa talous
10.10.2018Tie- ja raideliikenteen kehittäminen jatkuu edelleen monilla saroilla
03.10.2018Irtisanomissuojan muutoksista
04.07.2018Uusi tuomioistuinvirasto Kouvolaan
18.06.2018Naakkoja aletaan vihdoin vähentää
14.06.2018Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajaksi Markku Pakkanen
01.06.2018Sote- ja maakuntauudistus etenee

Siirry arkistoon »