Lisätyt junavuorot pysyvät käyttämällä

Share |
20.12.2017

Lisätyt junavuorot pysyvät käyttämällä

Kouvolan ja Kotkan välille tulee uusia junavuoroja ensi maaliskuussa. Maakuntamme keskuskaupunkien välinen liikenne on kasvanut tasaisesti koko ajan. Uudet vuorovälit palvelet erityisesti työssäkäyviä ja opiskelevia kymenlaaksolaisia. Uusia vuoroja on kaikkiaan kaksi molempiin suuntiin, toinen aamuun ja toinen iltapäivään.

Paras tapa varmistaa junavuorojen saatavuuden jatkossa on käyttää raideliikennettä aina kun mahdollista. Kouvola-Kotka-väli taittuu nopeasti raiteilla. Lisätyt vuorot on neuvoteltu yhdessä liikenne-ja viestintäministeriön ja VR-yhtymän välillä. Ihmiset äänestävät jaloillaan. Raideliikenteen palvelutason pitää olla riittävän laadukasta, jotta ihmiset myös niitä aktiivisesti käyttävät.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on koko hallituskauden ajan tehnyt merkittäviä parannuksia, niin raiteille, maanteille kuin vesiväylillekin. Helsingin Sanomat uutisoi viime viikolla, että Kymenlaakso on kahminut valtion liikennerahat. Jutussa ansiokkaasti listattiin kaikki Kymenlaaksoon tulleet valtion myöntämät liikennerahat. Pienemmällä arviolle sen sijaan jäi Kymenlaakson kokonaismerkitys maamme liikenteen solmukohtana.

Pääkaupunkiseudulta pääsee reilussa tunnissa niin Kotkaan kuin Kouvolaankin. Molemmista kaupungeista lastataan kontteja kumipyörien päälle, josta ne sitten jatkavat matkaansa joka puolelle Suomea.

Kymenlaakso tarvitsee jatkossakin investointeja väyliinsä. Keltakankaan eritasoliittymän remontointi on hyvä alku valtatie 15:n remonttia ajatellen. Yhtä lailla uudet junavuorot Kouvola ja Kotkan välissä ovat erittäin tervetulleita helpottamaan ihmisten arjen sujuvuutta. Kymenlaaksossa on hyvä, eteenpäin katsova liikenteen edunvalvonta päällä. Ei anneta liekin sammua, vaan pidetään yhdessä huolta liikenneväylistämme.

Markku Pakkanen, kansanedustaja (kesk.), Inkeroinen

28.02.2018Liikenneverkon rahoitus talousarviopohjaisesti ei ole kestävä ratkaisu
26.02.2018Jaamme itsestämme paljon tietoja vapaaehtoisesti
19.02.2018Teiden talvikunnossapito paranee Kaakkois-Suomessa
11.02.2018Vaalien kautta perhevapaauudistukseen
23.12.2017Hyvää Joulua!
20.12.2017Lisätyt junavuorot pysyvät käyttämällä
15.12.2017Eduskunta äänesti nelosoluet ruokauppoihin ? Lindström ja Pakkanen enemmistön kanssa samaa mieltä
06.12.2017Suomi100
16.11.2017Keskustapiiri jatkaa kouvolalaiskomennossa: Jaana Keskitalo puheenjohtajaksi, Sami Porkka toiminnanjohtajaksi
10.11.2017Suomenmaa: Markku Pakkanen luopuu keskustan Kymenlaakson piirin puheenjohtajuudesta

Siirry arkistoon »