Liikenneyhteydet pitää saada kuntoon Kymenlaaksossa

Share |
01.11.2017

Liikenneyhteydet pitää saada kuntoon Kymenlaaksossa

Maakunnat puuhaavat raideliikennekokeiluja paraikaa pitkin Suomea. Liikenne- ja viestintäministeriö selvittää tämän vuoden aikana mahdollisuuden käynnistää raideliikenteen maakunnallisia pilottikokeiluja. 

Alkuvaiheessa mukana ovat Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Suomi ja Pirkanmaa. Kymenlaakson on tähdättävä mukaan vastaaviin kokeiluihin.

Tällä hetkellä maakunnan sisäinen raideliikenne on ajettu minimiin. Virka-aikana Kouvolan ja Kotkan väli kyllä taittuu, muulloin julkinen liikenne heikohkoa. Työmatkoja ja koulumatkoja ajatellen, yhteysväli kaipaa lisävuoroja.

Kymenlaaksoon ollaan luomassa uutta sote-kuntayhtymää, asia jota vuosi sitten olisi ollut vielä vaikea kuvitella. Yhteistyössä meidän täytyy myös ratkaista muut koko maakuntaa koskevat haasteet.

Julkinen liikenne ei tee tässä asiassa poikkeusta. Kotkan ja Kouvolan kaupungin, Kymenlaakson liiton ja Carean on yhdessä aloitettava viipymättä keskustelut tavoista, miten julkista liikennettä voidaan lisätä maakunnan sisällä. Raidepilotti-hankkeeseen emme ehtineet mukaan, mutta se ei estä meitä toimimasta oma-aloitteisesti muuten liikenteen saralla.

Kymenlaakson pitää asettaa selkeä tavoite, miten liikenneyhteydet kohentuvat ja niiden taloudellinen kannattavuus paranee. Raideliikenteen voimavarat on otettava paremmin käyttöön, mutta yhtä lailla on valtatie 15:n parannusta edistettävä kaikin keinoin.

Liikenteen kokonaisratkaisuja pohtiessa on koko maakunnan kattava syöttöliikenne otettava tasapuolisesti huomioon. Monipuolinen liikenneverkosto palvelee koko laaksokuntaa.

Markku Pakkanen, kansanedustaja (kesk.), Kouvola

28.02.2018Liikenneverkon rahoitus talousarviopohjaisesti ei ole kestävä ratkaisu
26.02.2018Jaamme itsestämme paljon tietoja vapaaehtoisesti
19.02.2018Teiden talvikunnossapito paranee Kaakkois-Suomessa
11.02.2018Vaalien kautta perhevapaauudistukseen
23.12.2017Hyvää Joulua!
20.12.2017Lisätyt junavuorot pysyvät käyttämällä
15.12.2017Eduskunta äänesti nelosoluet ruokauppoihin ? Lindström ja Pakkanen enemmistön kanssa samaa mieltä
06.12.2017Suomi100
16.11.2017Keskustapiiri jatkaa kouvolalaiskomennossa: Jaana Keskitalo puheenjohtajaksi, Sami Porkka toiminnanjohtajaksi
10.11.2017Suomenmaa: Markku Pakkanen luopuu keskustan Kymenlaakson piirin puheenjohtajuudesta

Siirry arkistoon »